JOIN WHATSAPP GROUP FOR LATEST UPDATES.
Showing posts with label AADHYAASHAKTI AARTI. Show all posts
Showing posts with label AADHYAASHAKTI AARTI. Show all posts

10/7/21

Navratri Special: Navali Navratri is the festival of adoration of Maa Adhyashakti.

Navratri Special:  Navali Navratri is the festival of adoration of Maa Adhyashakti.
Navratri Special

નવરાત્રી સ્પેશિયલ: મા આધ્યાશક્તિની આરાધનાનું પર્વ એટલે નવલી નવરાત્રી.

Navratri Special:  Navali Navratri is the festival of adoration of Maa Adhyashakti.
Navali Navratri is a unique festival of Gujarat and Gujaratis.
On the ninth day of Navratri, the players wear new clothes and play with great fun.

Aarti of Adhyashakti is spoken every day at the beginning of Navratri. Mani Aarti Boli Adhyashakti is worshiped.
Here in today's post, Mataji's complete Aarti is given in text as well as MP3 format. Which you can download. Which will be very useful in Navratri.

The festival of adoration of nine forms of Durga i.e. Navratri is starting from tomorrow. In the Navratri of this month, the holy festival of worshiping Shakti is celebrated. In addition to installing Garba in the house, statues of Durga are also installed. These statues are dismantled on the day of Dussehra. Meanwhile, Dussehra will be celebrated on October 15. Navratri begins with the pratipada of this month. Garba is installed on this day.

Here's how to install Garba :
To install Garba, keep seven types of grains in a clay pot, fill the pot with water and place it on top of the clay pot. Then Asopalav leaves are placed on the kalash and coconut is wrapped in a red cloth. And by worshiping Lord Ganesha and Kalash, Maa Durga is invoked.

Navratri is an auspicious festival for Hindus and is also celebrated in many countries. Navratri is celebrated for nine days in which devotees worship the nine forms of Goddess Durga. The post-monsoon Navratri Hindu lunar month is celebrated at Ashwin's Shukla Paksha.
This year Navratri will be celebrated from 7th October to 15th October. The festival symbolizes the most glorious festival lasting nine days. Navratri has a different color for each day which is dedicated to the Goddess of the day. We are showing you the list of nine colors of these nine days and its importance. This special color you should wear these nine days.

Let us know a little about the importance of the nine colors of Navratri :
Navratri Day-1: Yellow
The first day of Pratipada comes on Thursday, so the color of that day is yellow. To celebrate the joy and excitement of Shardiya Navratri, you should wear a sweet shade of yellow.

Navratri Day-2: Green
The second day of Navratri is Dwitiya. On this day devotees worship Maa Brahmacharini. This day is celebrated by wearing green which is also the color of nature and prosperity.

Navratri Day-3: Gray
On the third day of Navratri i.e. on the third day auspicious gray color is worn. This gray is also a unique color in terms of subtlety.

Navratri Day-4: Orange
The color of the fourth day is orange. This color represents warmth and one should wear orange on the fourth day of Navratri.

Navratri Day-5: White
On the fifth day of Panchami, Monday, wear white to get the blessings of the Almighty Goddess. The color white represents the beauty of purity and innocence.

Navratri Day-6: Red
Wear vibrant red for your Navratri celebration on the sixth day i.e. Tuesday. Red symbolizes health, life, endless courage and intense passion.

Navratri Day-7: Royal Blue
Wear blue on the seventh, which comes on Wednesday. The color blue is good
Brings health and prosperity. Devotees should wear this color on the seventh day of Navratri

Navratri Day-8: Pink
Devotees should wear pink on Ashtami day. The color pink is a symbol of universal love, affection and feminine charm. It is the color of context and kindness.

Navratri Day-9: Purple
Devotees should wear purple on the ninth and last day of Navratri. This color combines the energy and liveliness of red and the royalty and stability of blue.

Download Adhyashaktini Aarti ... If you liked this post, you will also share it with your friends.



માં આધ્યાશક્તિની આરતી :

::  GUJARATI (ગુજરાતી) ::

આરતી – જય આધ્યા શક્તિ મા
જય આધ્યા શક્તિ, મા જય આધ્યા શક્તિ,
અખંડ બ્રહ્માંડ દીપાવ્યા, પડવે પ્રગટ્યા માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ મા ભગવતી

દ્વીતિયા બે સ્વરૂપ, શિવ શક્તિ જાણુ (૨)
બ્રમ્હા ગણપતિ ગાએ (૨), હર ગાએ હર માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

તૃતીયા ત્રણ સ્વરૂપ, ત્રિભુવન માં બેઠા (૨)
ત્રયા થકી તરવેણી (૨), તમે તરવેણી માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

ચોથે ચતુરા મહાલક્ષ્મી મા સચરાચર વ્યાપ્યા (૨)
ચાર ભુજા ચૌ દીશા (૨), પ્રગટ્યા દક્ષિણ માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

પંચમે પંચ ઋષિ, પંચમે ગુણ પદ્મા (૨)
પંચ સહસ્ત્ર ત્યાં સોહિયે (૨), પંચે તત્વો માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

શષ્ટી તું નારાયણી, મહીશાસૂર માર્યો (૨)
નર-નારી ના રૂપે, વ્યાપ્યા સઘળે માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

સપ્તમી સપ્ત પાતાળ, સંધ્યા સાવિત્રી (૨)
ગઉ ગંગા ગાયત્રી (૨), ગૌરી ગીતા માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

અષ્ટમી અશ્ટ ભૂજા, આઈ આનંદા (૨)
સુનીવર મૂનીવાર જનમ્યા (૨), દેવો દૈત્યો માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

નવમી નવકુળ નાગ, સેવે નવદુર્ગા
નવરાત્રિ ના પૂજન, શિવરાત્રી ના અર્ચન, કીધા હર બ્રહ્મા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

દશમી દશ અવતાર, જય વિજીયા દશમી (૨)
રામે રામ રમાડ્યા (૨), રાવણ રોળ્યો મા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

એકાદશી અગીયારસ, કાત્યાયની કામા (૨)
કામ દુર્ગા કાલિકા (૨), શ્યામા ને રામા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

બારસે બાળા રૂપ, બહુચરી અંબા માં (૨)
બટુક ભૈરવ સોહિયે (૨), કાળ ભૈરવ સોહીએ, તારા છે તુજ મા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

તેરસે તુળજા રૂપ, તમે તારુણી માતા (૨)
બ્રહ્મા-વિષ્ણુ-સદાશિવ, ગુણ તારા ગાતા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

ચૌદશે ચૌદા રૂપ, ચંડી ચામુંડા(૨)
ભાવ-ભક્તિ કંઇ આપો, ચતુરાઈ કંઇ આપો, સિંહ-વાહીની માતા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

પૂનમે કુંભ ભર્યો, સાંભળજો કરુણા (૨)
વશિષ્ટ દેવે વખાણ્યા, માર્કંડ દેવે વખાણ્યા, ગાઇએ શુભ કવિતા
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

સંવત સોળ સત્તાવન, સોળસે બાવીસમાં (૨)
સાવન્ત સોળે પ્રગટ્યા (૨), રેવા ને તીરે, ગંગાને તીરે,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

ત્રંબાવટી નગરી, આઈ રૂપાવતી નગરી, માં .મંછાવટી નગરી,
સોળ સહસ્ત્ર ત્યાં સોહિયે, ક્ષમા કરો ગૌરી, માં દયા કરો ગૌરી,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

શિવશક્તિ ની આરતી, જે કોઈ ગાશે, માં જે ભાવે ગાશે,
ભણે શિવાનંદ સ્વામી, રટે અંબા માં નો લહેરી,
સુખ-સંપતી થાશે, હર કૈલાશે જાશે, માં અંબા દુઃખ હરશે,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

એ બે એક સ્વરૂપ, અંતર નવ ધરશો (૨)
ભોળા ભવાની ને ભજતા, ભોળા અંબા માં ને ભજતા, ભવસાગર તરશો,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

ભાવ ન જાણુ, ભક્તિ ન જાણુ, નવ જાણુ સેવા,
વલ્લભ ભટ્ટ ને આપી, એવી અમને આપો તમ ચરણોની સેવા,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

માં નો મંડપ લાલ-ગુલાલ, શોભા અતિ સારી (૨)
અબીલ ઉડે આનંદે, ગુલાલ ઉડે આનંદે, પુષ્પો વરસે માં,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી

માં નો મંડપ લાલ-ગુલાલ, શોભા અતિ સારી (૨)
આંગણ કુકડ નાચે, જય બહુચર વાળી,
ઓમ જય ઓમ જય ઓમ માં ભગવતી.


Listen and Download Jai Adhya Shakti Ambemani Aarti Mp3.
આધ્યાશક્તિની આરતી MP3 સાંભળો ડાઉનલોડ કરો.
(૧).  આધ્યાશક્તિની આરતી

(૨).  આધ્યાશક્તિની આરતી

(૩).  આધ્યાશક્તિની આરતી

:  ગરબાપોથી  ::

::  ENGLISH (અંગ્રેજી) ::
Jay Adhya shakti... Maa jay Adhya shakti,
Akhand brahmand dipavya, padve pragatya Maa.
Om jayo... jayo... Maa jagdambe…


Dritiya be swarup Shivshakti janu (2)
Brahma Ganapati gaau (2) har gaau har Maa… Om jayo… jayo...

Tritiya tran swarup tribhuvan ma betha (2)
Trayathaki Tarveni (2) tu Tarveni Maa… Om jayo… jayo...

Chothe chatura Mahalaxmi Maa sachra char vyapyya (2)
Chaar bhuja choudisha (2) pragatya dakshin Maa… Om jayo… jayo...

Panchami panch rushi panchmi gun padma (2)
Panch sahastra tya sohiye (2) Panche tatvo Maa. Om jayo…  jayo...

Shashthi tu Narayani Mahisasur maryo (2)
Narnari na roope (2) vyapya saghde Maa… Om jayo… jayo...

Sapta mi sapta patal sandhya Savitri (2)
Gau Ganga Gayatri (2) Gauri Geeta Maa… Om jayo… jayo...

Ashthami ashth bhuja aayi ananda (2)
Sunivar munivar janamya (2) Dev daityo Maa… Om jayo… jayo...

Navmi nav kul naag seve Nav Durga (2)
Navratri na poojan Shivratri na archan kidha har Brahma. Om
jayo… jayo...

Dashmi dash avtaar jay Vijyadashmi (2)
Rame Ram ramadya (2) Ravan rodyo Maa… Om jayo… jayo...

Ekadashi agiyarash katyayanika Maa (2)
Kaam Durga Kalika (2) Shyaama ne Raama… Om jayo… jayo...

Baarse bara roop Bahuchari Ambe Maa (2)
Batuk bhairav sohiye kal bhairav sohiye taara chhe tuj
Maa… Om jayo… jayo...

Terse tulja roop tame Taruni Maata (2)
Brahma Vishnu sada Shiv (2) gun tara gata… Om jayo… jayo...

Chaudashe chuda roop Chandi Chamunda (2)
Bhhav bhakti kai aapo, chaturai kai aapo Sihwahani Maata…
Om jayo… jayo...

Pooname kumbh bharyo sambhadjo karuna (2)
Vashishtha deve wakhanya, Markand deve wakhanya gaaye shubh
kavita…
Om jayo… jayo...

Savant sole satavan solse baavis Maa (2)
Savant sole pragatya (2) reva ne tire Maa Ganga ne tire…
Om jayo… jayo...

Ekme ek swarup, antar nav dharso (2)
Bhola Bhavani ne bhajata (2) Bhavsagar tarso. Om jayo jayo
Maa jagdambe… jayo...

Trambavati nagari Maa Roopavati nagari (2)
Sol sahastra tya sohiye (2) Kshma karo Gauri Maa daya karo
Gauri… Om
Jayo… jayo...

Maa ni Chund-di laal gulal, sobha bahu sari (2)
Aangad kunkad nache, jai bahucharwali… 
Om jayo… jayo...

Shiv Shakti ni aarti je bhaave gashe (2)
Bhane Shivanand Swami (2) Sukh smapati thaashe har Kailashe
jase,
Maa amba dukh harse… 
Om jayo… jayo...

Jay Adhya shakti Maa jay Adhya shakti
Akhand brahmand ni paavya, padve pragatya Maa
Om jayo... jayo... Maa jagdambe…

Kapuura Gauram Karunaa Vataaram
Sansaara Saaram Bhujagendra Haaram
Sadaa Vasantam Hridayaa Ravinde
Bhavam Bhavaanii Sahitam Namaami

Navratri Special

ગુજરાતી લોકગીતો નો ખજાનો.... ગુજરાતી લોકગીતો, ગરબા માટે આ એપ ડાઉનલોડ કરો.


Download Adhyashaktini Aarti ... If you liked this post, you will also share it with your friends.



Your feedback is required.

Read More »